Smartlog v3 » Atelierdagbog » SIMONE DE BEAUVOIR
Opret egen blog | Næste blog »

Atelierdagbog

Aktuelt fra atelieret- http://web.mac.com/ah_j

SIMONE DE BEAUVOIR

2. Feb 2010 17:28, Annette Hoff

 

.

Jeg har lige genoptaget læsningen af Simone de Beauvoir, en forfatter jeg ofte vender tilbage til. Forleden i Avignon fandt jeg en bog på 900 sider, med hendes ungdoms-dagbøger, “Cahiers de jeunesse”. Foruden flere af romanerne,  har jeg allerede et par af hendes selvbiografier, “La force de l’âge” og “La force des choses”. Disse bøger er jo egentlig en redigering hun selv har foretaget af nogle af de senere dagbøger. I den nye bog jeg har købt står dagbogs-optegnelserne i deres oprindelige form, uden forudgående redigering, og det gør dem meget intime og private. Jeg har næsten dårlig samvittighed over at læse dem, men som passioneret dagbog-skriver er det meget interessant læsning. Og så er det en enestående chance for at lære en forfatter, som jeg beundrer, bedre at kende. Efter at have læst dagbøgerne får jeg lyst til at genoptage læsningen af “Le deuxième sexe” som jeg aldrig har fået læst færdig, hovedsagelig fordi den billigbog- udgave jeg har, er trykt med så små bogstaver at man næsten må bruge lup. Mit navn det står med prikker.....

Kommentarer

 1. Ronnie Lott Jersey
  29. Dec 2011 04:09
  1

  Jeg har lige genoptaget læsningen af Simone de Beauvoir, en forfatter jeg ofte vender tilbage til. Forleden i Avignon fandt jeg en bog på 900 sider, med hendes ungdoms-dagbøger, “Cahiers de jeunesse”. Foruden flere af romanerne, har jeg allerede et par af hendes selvbiografier, “La force de l’âge” og “La force des choses”.

 2. Aldon Smith Jersey
  29. Dec 2011 04:10
  2

  Nu står himmel og jord i ét, skønt det er aften er det næsten så lyst som midt på dagen på grund af lynene som nu ses uden ophør, som en elektrisk flimren.

Tags

Arkiv